Leppävirran Hoffrénit
Hoffrénien sukuhistorian kuudes osa käsittelee Leppävirran Hoffrénien sukuhaaraa. Sen kantaisä on Kuopion kirkkoherra Henrik Hoffrénin nuorin poika Abraham Hoffrén, josta tuli vuonna 1737 Leppävirran lukkari. Sukuhaaraa seurataan lähes 300:n vuoden ajan aina nykypäiviin saakka. Suku on sittemmin levinnyt laajalle Suomeen ja ulkomaillekin. Kirjasta löytyy henkilökuvauksia vaikkapa sadan vuoden takaisesta Etelä-Afrikasta tai tsaarinajan Pietarista.
Kirjan henkilöiden kautta voidaan tutustua Hoffrénien elämään niin eteläsavolaisessa torppariyhteisössä 1700-luvulla kuin Helsingin akateemisissa kulttuuripiireissäkin vuosisadanvaihteen 1800/1900 molemmin puolin. Myös Hoffrén-suvun vuosisataiset pappisperinteet saavat jatkoa. Kirjassa on yli 400 sukutaulua ja tietoja yli 3000 henkilöstä. Kirja sisältää runsaasti myös ainutkertaista, ennen julkaisematonta muistelma-aineistoa suomalaisuuden ja Suomen suurruhtinaskunnan murrosvaiheista.
Hoffrén-nimen lisäksi kirjan hakemistoista löytyy 10 merkintää tai enemmän seuraavista sukunimistä: Aho, Asikainen, Auvinen, Cantelius, af Enehjelm, Granfelt, Hagan, Haijola, Halonen, Heikkinen, Helkimo, Holopainen, Iivarinen, Immonen, Juutilainen, Kauhanen, Kinnunen, Kolari, Konttinen, Koponen, Kosunen, Laitinen, Lehtonen, Lipponen, Maljojoki, Mähönen, Niiranen, Nikkinen, Oravisto, Poimela, Pulkkinen, Soini, Sutinen, Tehomaa, Tukiainen, Turunen, Törrönen ja Voutilainen.
Leppävirran lisäksi useimmin esiintyviä paikannimiä ovat ainakin: Hattula, Helsinki, Hämeenlinna, Joroinen, Kangaslampi, Keuruu, Korpilahti, Muurame, Mänttä, Pietari ja Varkaus.
Kirjassa on 304 sivua, ainutkertaista tarinaa suvun henkilöistä ja runsaasti valokuvia.
Tilaa kirja kaupastamme.
Kirjasta myöhemmin löytyneiden virheiden Errata-lista.