Kierrä kivi älä kiroa. Hoffrénien sukuhistoria 6

Leppävirran Hoffrénit

sukuhistoria 6

Hoffrénien sukuhistorian kuudes osa käsittelee Leppävirran Hoffrénien sukuhaaraa. Sen kantaisä on Kuopion kirkkoherra Henrik Hoffrénin nuorin poika Abraham Hoffrén, josta tuli vuonna 1737 Leppävirran lukkari. Sukuhaaraa seurataan lähes 300:n vuoden ajan aina nykypäiviin saakka. Suku on sittemmin levinnyt laajalle Suomeen ja ulkomaillekin. Kirjasta löytyy henkilökuvauksia vaikkapa sadan vuoden takaisesta Etelä-Afrikasta tai tsaarinajan Pietarista.

Kirjan henkilöiden kautta voidaan tutustua Hoffrénien elämään niin eteläsavolaisessa torppariyhteisössä 1700-luvulla kuin Helsingin akateemisissa kulttuuripiireissäkin vuosisadanvaihteen 1800/1900 molemmin puolin. Myös Hoffrén-suvun vuosisataiset pappisperinteet saavat jatkoa. Kirjassa on yli 400 sukutaulua ja tietoja yli 3000 henkilöstä. Kirja sisältää runsaasti myös ainutkertaista, ennen julkaisematonta muistelma-aineistoa suomalaisuuden ja Suomen suurruhtinaskunnan murrosvaiheista.

Hoffrén-nimen lisäksi kirjan hakemistoista löytyy 10 merkintää tai enemmän seuraavista sukunimistä: Aho, Asikainen, Auvinen, Cantelius,  af Enehjelm, Granfelt, Hagan, Haijola, Halonen, Heikkinen, Helkimo, Holopainen, Iivarinen, Immonen, Juutilainen, Kauhanen, Kinnunen, Kolari, Konttinen, Koponen, Kosunen, Laitinen, Lehtonen, Lipponen, Maljojoki, Mähönen, Niiranen, Nikkinen, Oravisto, Poimela, Pulkkinen, Soini, Sutinen, Tehomaa, Tukiainen, Turunen, Törrönen ja Voutilainen.

Leppävirran lisäksi useimmin esiintyviä paikannimiä ovat ainakin: Hattula, Helsinki, Hämeenlinna,  Joroinen, Kangaslampi, Keuruu, Korpilahti, Muurame, Mänttä, Pietari ja Varkaus.

Kirjassa on 304 sivua, ainutkertaista tarinaa suvun henkilöistä ja runsaasti valokuvia.

Tilaa kirja kaupastamme.

Kirjasta myöhemmin löytyneiden virheiden Errata-lista.