Kirjoittajalta: Toivalan Hoffrénien sukuhaara paisuu

Viime kesänä ilmestyi ensimmäinen osa Toivalan Hoffrénien sukuhistoriasta. Siinä oli kantaisän, nimismies Henrik Hoffrénin, sekä hänen vanhimman poikansa Henrikin tarinat. Toiseen osaan oli tarkoitus mahduttaa kahden seuraavan pojan, Johanin ja Samuelin sukuhaarat. Tavoitteena oli saada kirja valmiiksi vuonna 2018.

Tutkimuksen myötä aineiston määrä on kasvanut niin paljon, ettei molempia poika kannata samaan kirjaan tunkea. Niinpä julkaisuohjelmaa ja aikatauluja on muokattu uusiksi.

Seuraavassa kirjassa, joka yritetään saada valmiiksi vielä kuluvan vuoden aikana, on vain toisen pojan, Johan Hoffrénin, sukuhaara. Samuelin sukuhaarasta tulee oma kirjansa, jonka tavoiteaikataulu on vuoden 2018 loppupuoli. Sen jälkeen Toivalan Hoffréneista on vielä odottamassa tarinaansa kaksi nimismiehen poikaa (Petter ja Elias) sekä yksi tytär. Mahtuvatko samaan kirjaan vai tuleeko heistäkin useampia, sen aika näyttää.

Jatko-osia odotellessa kannattaa hankkia ja lukea Toivalan Hoffrénien ensimmäinen osa, jossa on kerrottu suvun kantaisän ja -tilan tarina.

– Antti Soini