Kierrä kivi älä kiroa. Hoffrénien sukuhistoria 3

Maaningan Hoffrénit

sukuhistoria 3

Hoffrénien sukuhistorian kolmas osa käsittelee Maaningan Hoffrénien sukuhaaraa. 1700-luvun alkupuolella eläneiden kantavanhempien, luutnantti Jakob Hoffrénin ja Maria Eleonora Stierncreutzin jälkeläiset eivät arkailleet lähteä kotikonnuiltaan. Muuttajia löytyy niin Lapin laitamilta, Karjalan kannakselta kuin Turun saaristostakin. Hurjimpia tapaa Norjan tunturien lumimyrskystä, Turkin sodasta, Muurmannin legioonasta, Tšetšenian vuorilta ja Amerikan kultamailta.

Henkilögalleriassa on sotilaita, viljelijöitä ja kauppiaita, laivureita, ajureita ja rautatieläisiä, pappeja, opettajia ja käsityöläisiä, tohtoreita, taiteilijoita ja pari kansanedustajaakin. Tärkeitä lenkkejä sukupolvien pitkässä ketjussa ovat myös kirjan runsaslukuiset rengit, piiat ja kirkonköyhät. Ilman heitä ketjut olisivat katkenneet jo aikoja sitten.

Kirja sisältää runsaasti täysin uutta arkistojen kätköistä kaivettua tutkimustietoa mm. luutnantti Jakob Hoffrénin uskomattomista sotaseikkailuista Isonvihan aikana. Suvun jäsenten haastattelut ja albumien kätköistä kaivetut valokuvat elävöittävät kirjaa ja antavat sille oman paikallisleimansa.

Kirjassa on lähes 800 perhetaulua ja niissä yli 5000 henkilönnimeä. Hoffrén-nimen lisäksi kirjan hakemistoista löytyy 10 merkintää tai enemmän seuraavista sukunimistä: Ansamaa, Arikoski, Eskelinen, Haatainen, Hakulinen, Heikkinen, Hietakorpi, Hirsaho, Honkila, Horsmajärvi, Hoskio, Hujanen, Hyvärinen, Hyvönen, Hälinen, Hämäläinen, Immonen, Jauhiainen, Jäppinen, Järvinen, Karhunen, Kauppinen, Komulainen, Koponen, Korhonen, Koskinen, Laitinen, Lapveteläinen, Lill, Makkonen, Martikainen, Miettinen, Mykkänen, Nevasalmi, Nissinen, Partanen, Pekkanen, Pitkänen, Päivänsäde, Rissanen, Ruotsalainen, Ruuskanen, Rytkönen, Ryynänen, Rönkä, Salaterä, Salmenniemi, Salo, Savolainen, Seväkivi, Siponen, Sirvio, Sohkanen, Sundqvist, Svenn, Tuovinen, Valta, Valtonen, Vartiainen, Venehsalo, Vilva, Virkkunen, Väänänen, Väisänen.

Kirjassa on 428 sivua, ainutkertaista ja ennen tuntematonta tarinaa suvun henkilöistä ja runsaasti valokuvia.

Tilaa kirja kaupastamme.

Kirjasta myöhemmin löytyneiden virheiden Errata-lista.