Uutiset

Toivala-sarjan uusi kirja ilmestyy 25.5. – kaupassa hurja kesä-ale

Odotettu neljäs osa Toivalan sukuhaaraa käsittelevistä sukukirjoista on nyt ilmestynyt! Karanteenin vuoksi aikaa kirjan viimeistelyyn on ollut odotettua enemmän ja se valmistui jo toukokuussa. Voit tilata kirjan kaupastamme. 

Kymmenes “Kierrä kivi älä kiroa” -kirja Savon Hoffrénien sukuhistoriasta kertoo Kuopion nimismiehenä 1700-luvun alkupuolella toimineen Henrik Hoffrénin neljännen pojan, Petterin, ja hänen jälkeläistensä tarinat. 

Hoffrén-suvun Savon haaran tarina jatkuu vielä ainakin yhden kirjan verran ennen kuin ”kivi on kertaalleen kierretty”.


Kaupassa paljon tarjouksia kirjoistamme

Peruttuihin sukujuhliin tarkoitetut kirja-alennukset siirrettiin postimyyntiin ja Hoffrénien verkkokauppaan. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus täydentää kirjasarjaa omaan hyllyyn tai hankkia vaikkapa joululahjat sukulaisille. Alla olevat erikoishinnat ja -ehdot ovat voimassa 31.8.2020 saakka.

 

Kampanjan etuja kirjojen tilaajille:

 • Kirjat lähetetään ilman postimaksuja, jos ostaa vähintään kaksi kirjaa, joista ainakin toinen kuuluu Kierrä kivi – sarjaan.
 • Yhdeksän kirjan ostaja saa lisäksi yhden vapaavalintaisen kirjan kaupan päälle. Eli kymmenes kirja kaupan päälle!
 • Lisäksi paketeissa saattaa joskus olla ylimääräisiä yllätyksiä.
 • Kerää oma toivelistasi ja kysy rohkeasti tarjousta! Se ei vielä sido mihinkään. Kirjamyyjämme ja kirjailijamme Antti kertoo parhaan tarjouksen toivomallesi paketille ja edullisimman tavan toimitukselle.

 

Tarjoushinnasto:

 • Kierrä kivi 3 Maaningan Hoffrénit – 30 €
 • Kierrä kivi 5 Haminalahden Hoffrénit – 30 €
 • Kierrä kivi 6 Leppävirran Hoffrénit – 25 €
 • Kierrä kivi 4:1 Toivalan Hoffrénit 1 – 30 €
 • Kierrä kivi 4:1A Toivalan Hoffrénit 1A – 20 €
 • Kierrä kivi 4:2 Toivalan Hoffrénit 2 – 25 €
 • Kierrä kivi 4:3 Toivalan Hoffrénit 3 – 30 €
 • Kierrä kivi 4:4 Toivalan Hoffrénit 4 – 35 €  – UUTUUS!
 • Yhdistyshistoriikki Vuoksi 1952-2002 – 10 € 
 • Yhdistyshistoriikki Vuolle 2003-2012 – 10 €
 • Kosken kivet kertovat – 25 €  – PAINOS ON LOPPUMASSA
 • Rautarouva ja ruustinna – 10 €
 • Suistamon Pyörittäjä – 10 €
 • Ei kaukana Karjala vaan pitemmällä Pietari – 10 €

 

Kirjat voit tilata kotisivujemme kautta kaupastamme tai halutessasi voit lähettää sähköpostia osoitteeseen hoffren.suku@suvut.net. Tilauksen jälkeen saat maksuohjeet. Tilata voi myös kirjeitse, jolloin kirjat toimitetaan postiennakolla: Antti Soini, Lehtorannantie 11 A 29, 40520 Jyväskylä.

Vuosikokous järjestetään 16.8. etänä – sukujuhla peruttu

Koronaviruspandemian aiheuttama erikoistilanne vaikuttaa myös Hoffrénien tämän vuoden suunnitelmiin. Elokuulle kaavailtu sukujuhla ja uuden Toivala-kirjan julkistamistilaisuus perutaan. Yhdistyksen vuosikokous kuitenkin järjestetään. Uusi Toivala-kirja ilmestyy Hoffrénien kauppaan, jossa on kesän ajan erikoistarjouksia.

 

Vuosikokous pidetään aiemmasta suunnitelmasta poiketen sunnuntaina 16.8.2020 klo 13.00 alkaen. Kokoukseen osallistuminen tapahtuu pääasiassa etänä, mutta muutamat voivat osallistua tilaisuuteen paikan päällä Kuopiossa Ravintola Samruaissa, osoitteessa Kauppakatu 63. Paikan päälle osallistujia ohjeistetaan noudattamaan sen hetkisiä turvarajoituksia koronavirustilanteeseen liittyen ja tulemaan paikalle vain terveenä. 

 

Kaikille niille jäsenille, joiden osoite on jäsenrekisterissä, lähetetään sähköpostitse kutsu, esityslista ja asiaankuuluvat liitteet. Muille materiaali postitetaan paperisena. Postitus tapahtuu erillisenä postituksena, ei yhtä aikaa Hoff-Net -jäsenlehden kanssa. Mukaan liitetään selkeät ohjeet etäosallistumisesta. 

 

Tarkkaile tiedotustamme kotisivuillamme, Facebookissa ja sähköpostissa. Lisätietoja saat tarvittaessa puheenjohtajalta.

Hoff-Netille uusi päätoimittaja

Hoffrénien Sukuyhdistyksen jäsenlehti Hoff-Net saa uuden päätoimittajan, Päivi Hopian. Varkautelainen Hopia on ollut yhdistyksen jäsen 2000-luvun alkupuolelta asti ja hän on mukana myös yhdistyksen hallituksessa. Hopia kuuluu Leppävirran ja Kangasniemen sukuhaaroihin.

Entinen päätoimittaja on yhdistyksen puheenjohtaja Eve Vaittinen. Päätoimittaja vaihtuu seuraavassa Hoff-Netin numerossa, joka julkaistaan vuoden 2020 alkupuolella. Hoff-Net ilmestyy yleensä kahdesti vuodessa.

Tule tapaamaan Hoffréneja Kuopion torille!

Tervetuloa Kuopion torille tapaamaan Hoffrénin Sukuyhdistyksen immeisiä ja tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Olemme paikalla torilla keskiviikkona 3.7.2019 klo 10.00 alkaen, noin klo 15.00 asti. Tunnistat meidät Hoffrén-kyltistä. Paikan päältä voit ostaa yhdistyksen tuotteita ja monista kirjoistamme on hyviä tarjouksia.

 

Lisäksi paikan päällä voit täyttää jäsenkyselyn. Kyselyyn vastanneiden kesken arvomme palkinnon.

 

Tervetuloa, torilla tavataan!

Kutsu jäsenille: vuosikokous 2019 Espoossa

KUTSU SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN

Hoffrénien Sukuyhdistys ry:n 39. sääntömääräinen vuosikokous pidetään 10.8.2019 Espoossa, Sellon kirjaston Akseli-salissa klo 12.00 alkaen.

Osoite on Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 9, 02070 Espoo.

Aikataulu

klo 12.00
Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastaminen. Tarjolla on kokouskahvit ja jäsentuotteita myynnissä.

klo 13.00
Vuosikokous. Vuosikokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki yhdistyksemme maksaneet jäsenet.
Tule keskustelemaan kanssamme kahvikupin äärellä jo ennen kokousta.
Vuosikokoukseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

39. SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN ASIALISTA

1. Kokouksen avaaminen
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Valitaan kokouksen sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa
5. Esitetään toimintakertomus, tilit, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto 2018
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä vuodelle 2018
7. Päätetään liittymis- ja jäsenmaksun suuruus 2020
8. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja 2019
9. Määrätään hallituksen jäsenten lukumäärä 2020
10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja kaksivuotiselle kaudella 2020 – 2021
11.Valitaan hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle toimikaudelle 2020 – 2021
12.Valitaan hallituksen varajäsenet erovuoroisten tilalle toimikaudelle 2020 – 2021
13. Päätetään toimintasuunnitelmasta 2020
14. Päätetään talousarviosta 2020
15. Todetaan menettely, jolla kutsut vuosikokoukseen lähetetään
16. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
17. Ilmoitusasiat
18. Kokouksen päättäminen

 

Hoffrénien Sukuyhdistys ry:n hallitus

 

Lisätiedot

hoffren.seura@suvut.net
Eve Vaittinen

 

Saapuminen

Sellon kirjasto on Espoossa Sellon kauppakeskuksen yhteydessä. Kirjasto sijaitsee Sellossa Viaporintorin tasolla 2 kerroksessa. Kirjastoon pääsee ulkokautta, menemättä kauppakeskukseen lainkaan. Osoite on Leppävaarankatu 9.

Kauppakeskus sijaitsee aivan bussiterminaalin ja juna-aseman vieressä. Reittitiedot kauppakeskus Selloon saat osoitteesta reittiopas.hsl.fi

Junalla
Leppävääraan pääsee junilla A, E, U. Kävelymatkaa Leppävaaran asemalta on n. 500 m.

Autolla
Selloon pääsee helposti autolla muun muassa Turun moottoritietä tai Kehä I ja II pitkin.

Kaksi uutta Toivala-kirjaa myyntiin – syyskuussa muitakin hyviä kirjatarjouksia

Hoffrénien Toivalan sukuhaarasta on nyt julkistettu peräti kaksi uutta kirjaa.

 

Ensimmäinen uusista kirjoista Hoffrénien sukuhistoria 4:1A täydentää Toivalan Hoffrénien sukuhistorian ensimmäistä osaa 4:1, joka ilmestyi kaksi vuotta sitten. Uudessa kirjassa on “herätetty henkiin” 1. osan taulussa 266 lapsena kuolleeksi merkitty mies. Hänen jälkeläisiään ovat muun muassa nimensä suomentaneet Haaksialat ja Harstelat.

Jos Toivalan sukuhaaran ensimmäinen osa 4:1 on vielä hankkimatta, nyt avautuu noin kuukaudeksi erikoistarjous. Osan 4:1 saa yhdessä uuden kirjan 4:1A kanssa viiden euron alennuksella! Hyvä tilaisuus täydentää Hoffrénien sukuhistoriaa. Uudesta kirjasta on pieni painos, joten kannattaa pitää varansa, jos haluaa kerätä Kierrä kivi älä kiroa -sarjan täyteen.

 

Toinen uusista kirjoista, Hoffrénien sukuhistoria 4:3, kertoo sukuhaaran kantaisän, nimismies Henrik Hoffrénin kolmannen pojan Samuelin ja hänen jälkeläistensä tarinan. Tämänkin kirjan ostajat saavat osan 4:1 viiden euron alennuksella, koska kantaisän tarina on vain osassa 4:1. Sama erikoistarjous koskee myös viime vuonna ilmestynyttä Toivalan sukuhaaran osaa 4:2, jossa on nimismiehen toisen pojan tarina. Molemmista uusista kirjoista on otettu tavanomaista pienempi painos, joten kannattaa hankkia ne ajoissa.

 

Eli, jos ostat nyt jonkun kolmesta Toivalan Hoffrénien kirjasarjan kirjoista (4:1A, 4:2 tai 4:3), saat Toivala-kirjojen 1. osan (4:1) vain 30 eurolla! Normaalisti kirja maksaa jäsenille 35 euroa.

 

Nyt olisi hyvä tilaisuus miettiä myös mahdollisia syntymäpäivä- tai joululahjojakin. Sitä ajatellen vielä yksi erikoistarjous, joka koskee kaikkia Kierrä kivi älä kiroa -sukuhistorian osia: Maaningan, Toivalan, Haminalahden ja Leppävirran Hoffrénien sukuhistoriaa. Mikäli ostat kerralla ainakin kolme kappaletta Kierrä kivi -kirjaa, mitä osia tahansa, saat kirjat postimaksutta!

 

Hoffrén-tietoutta löytyy myös muista yhdistyksen julkaisusarjan kirjoista kuin sukuhistoriasta. Yhdistyksen kaksiosainen historiikki, Suvun ja seuran vuoksi sekä Suvun ja seuran vuolle, sisältävät runsaasti henkilötietoja Hoffrénien Sukuyhdistyksen toimintaan osallistuneista henkilöistä sukuhaarasta riippumatta. Nyt erikoistarjouksena molemmat kirjat yhteishintaan 15 €!

 

Hyvin mielenkiintoinen ja erilainen kirja on myös Hoffrénien itäistä muuttoliikettä käsittelevä teos Ei kaukana Karjala vaan pitemmällä Pietari. Siinä on paljon ennen tuntemattomia Hoffréneita, jotka ovat aikojen saatossa muuttaneet Savosta itäisille maille, Viipuriin, Pietariin ja muuallekin nykyisen itärajan taakse. Kirjasta voi tehdä yllättäviä löytöjä!

 

Nämä ja kaikki muutkin kirjamme löytyvät kotisivujemme kaupasta. Käypä katselemassa ja tartu tarjouksiin!

 

Tilaukset ja tiedustelut osoitteeseen hoffren.suku@suvut.net tai suoraan kotisivujen kaupan kautta. Tarjoukset ovat voimassa jäsenmaksunsa maksaneille yhdistyksen jäsenille.

 

Hyvää syksyn alkua kaikille!
Jyväskylässä 24.8.2018
Antti Soini

Toivala-kirjojen uudet osat julki sukujuhlassa elokuussa - kirjoja onkin kaksi!

Toivalan sukuhaaran historiaa käsittelevän kirjasarjan kolmatta osaa on jo odotettu. Kolmatta osaa kirjoitettaessa kävi ilmi, että nyt onkin syntymässä kaksi kirjaa.

 

Kolmas osa käsittelee sukuhaaran kantaisän, Kuopion nimismies Henrik Hoffrénin, kolmannen pojan Samuelin ja hänen jälkeläistensä vaiheita. Tämän sukuhaaran tarkempi tutkimus toi esiin monenlaisia yllätyksiä. Jo varhaisessa vaiheessa paljastui, että eräät tunnetut Hoffrénien jälkeläishaarat (mm. Haaksialat ja Harstelat) eivät olekaan tämän Samuelin jälkeläisiä, vaan heidän paikkansa olisi ollut jo Toivalan Hoffrénien ensimmäisessä osassa.

Kirjan aineisto alkoi ”pursuta yli äyräidensä” ja siitä oli tulossa sivumäärältään kaikkein laajin yhdistyksemme julkaisuista. Suunnitelmat pistettiin uusiksi: tehdään kaksi erillistä kirjaa!

Toinen kirjoista, Toivalan Hoffrénien osa 3, käsittelee nimismiehen kolmannen pojan eli Samuelin jälkeläiset. Toinen kirjoista puolestaan täydentää Toivalan Hoffrénien osaa 1 ja siinä käsitellään yhden kadonneen ”lampaan” jälkeläiset, joita ovat muun muassa Haaksialat ja Harstelat.

Uusien kirjojen myynti alkaa sukuyhdistyksemme 65-vuotisjuhlassa 18.-19.8. Tietojen luovuttajien suuresta määrästä voisi arvella, ettei näiden kirjojen hankkimista kannata kovin kauaa miettiä tai jää tyhjää käteen. Tule hakemaan omasi!

Pienemmän kirjan (Osa 4:1 A) hinta on 25 € jäsenille ja 30 € muille. Isomman kirjan (Osa 4:3) hinta on 35/40 €.

 

Antti Soini, sukututkija ja Toivala-kirjojen kirjoittaja

Kutsu sukuyhdistyksen 65-vuotisjuhliin ja vuosikokoukseen 18.-19.8.2018

Kutsu sukujuhliin Kuopiossa lauantaina 18.8.2018

 

Hoffrénien Sukuyhdistys ry:n 65-vuotinen taival ja Toivalan sukuhaaraa käsittelevien kirjojen kolmannen osan julkistaminen ansaitsee sukujuhlat! Sukujuhlat ovat avoimet kaikille Hoffrén-suvusta kiinnostuneille. Juhlissa on myös tarjolla hyviä erikoistarjouksia yhdistyksen julkaisemista kirjoista.

Sukujuhlia vietetään lauantaina 18.8.2018 SF-Caravan Alatalossa, Jännevirralla.
Jännevirta sijaitsee Kuopion pohjoispuolella, Juurusveden rannalla, aivan Toivalan naapurustossa.

Juhlapaikalle pääsee oman auton lisäksi Hoffrénien bussikuljetuksella Hotelli Jahtihovin edestä. Edestakainen bussimatka maksaa 7 € / matkustaja. Bussi lähtee Jahtihovista klo 11.00. Matkalla tutustutaan Toivalan maisemiin. Bussi takaisin Hotelli Jahtihoviin lähtee noin klo 17.00.

 

Kirjamyynti alkaa klo 11.00

Aloitamme juhlapaikalla Toivalan sukuhaaran uusien kirjojen ennakkomyynnin kello 11.00. Vain käteinen kelpaa.

Sukujuhla alkaa klo 12.00

Luvassa on puheita, laulua, naurua ja musiikkia, sekä erityisesti mukavaa yhdessäoloa maukkaan aterian äärellä.

Toivalan sukuhaaran tutkimuksesta julkistetaan osa 4:3 ja 4:1A. Kirjan tekijä Antti Soini kertoo uusien Toivala-kirjojen syntyvaiheista ja sisällöstä.

Sukutapaamisen virallisen osuuden jälkeen on jälleen mahdollisuus ostoksille. Myyntiaika päättyy klo 15.30. Kirjoja myydään myös sunnuntaina 19.8. klo 11.00 alkaen, ennen vuosikokouksen alkua. Samassa yhteydessä on mahdollisuus ostaa useita yhdistyksen aiempia julkaisuja tarjoushinnoin! Huom! Vain käteinen kelpaa.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistuminen maksaa aikuisilta 25 €, nuorisolta (11–18 v.) 20 € ja alle 10 v. lapset pääsevät ilmaiseksi.

Maksut tulee maksaa yhdistyksen tilille FI38 5612 1120 2773 60, viitteellä 7582, 3.8.2018 mennessä. Lisätiedot sähköpostite osoitteesta hoffren.seura@suvut.net tai puhelimitse 040 5418 112, puheenjohtaja Eve Vaittinen.

Majoitus

Päivitys 2.8.2018
Hotelli Jahtihovista huonekiintiö Hoffrénien Sukukokoukselle on purettu.

Huoneita on kuitenkin toistaiseksi vielä vapaana ja niitä voi varata itse suoraan hotellista.

Hotelli Jahtihovi, Snellmaninkatu 23, 70100 Kuopio, 017 2644 400
www.jahtihovi.fi


Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen

Hoffrénien Sukuyhdistys ry:n 38. sääntömääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 19.8.2018 Hotelli Jahtihovissa.

klo 12.00    Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkistaminen. Tarjolla on kokouskahvit ja jäsentuotteita myynnissä.

klo 13.00    Vuosikokous, jossa valitaan mm. uusia jäseniä hallitukseen.

Vuosikokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki yhdistyksemme maksaneet jäsenet.

Tule keskustelemaan kanssamme kahvikupin äärellä jo ennen kokousta. Vuosikokoukseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Eve Vaittinen, puheenjohtaja
hoffren.seura@suvut.net
040 5418 112

 

 • 38. SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN VUOSIKOKOUKSEN ASIALISTA
 1. Kokouksen avaaminen
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Valitaan kokouksen sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkistajaa sekä kaksi ääntenlaskijaa
 5. Esitetään toimintakertomus, tilit, tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto 2017
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä tilivuodelle 2017
 7. Päätetään liittymis- ja jäsenmaksun suuruus 2019
 8. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja 2018
 9. Määrätään hallituksen jäsenten lukumäärä 2019
 10. Todetaan, että yhdistyksen puheenjohtaja jatkaa kaksivuotisella kaudella 2018-2019
 11. Valitaan hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle toimikaudelle 2019-2020
 12. Valitaan hallituksen varajäsenet erovuoroisten tilalle toimikaudelle 2019-2020
 13. Päätetään toimintasuunnitelmasta 2019
 14. Päätetään talousarviosta 2019
 15. Todetaan menettely, jolla kutsut vuosikokoukseen lähetetään
 16. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
 17. Ilmoitusasiat
 18. Kokouksen päättäminen

Hoffrénien Sukuyhdistys ry:n hallitus

 

Tekstiä päivitetty2.8.2018: Hotelli Jahtihovin huonekiintiö purettu.

Tekstiä päivitetty 24.7.2018: Sukujuhlan ja kyytien hinta korjattu oikeaksi.