Rautarouva ja ruustinna

Tyyne Soini, o.s. Lindgrén ja hänen esivanhempansa

Rautarouva ja Ruustinna

Kirjan päähenkilönä on papin tytär ja papin rouva Tyyne Soini, o.s. Lindgrén. Hänen vanhempiensa suvut Lindgrén ja Saulin ovat aiemmin varsin vähän tutkittuja. Tässä kirjassa molempien sukujen juuret on jäljitetty 1700-luvun alkuun. Lindgrén-suku on lähtöisin Pirkanmaalta ja Saulin, ent. Seula, Kaakkois-Suomesta. Molempiin sukuihin liittyy runsaasti värikkäitä vaiheita ja ”salaisiakin” sukutarinoita, jotka tässä kirjassa tuodaan julki. Uusillekin tarinoille tarjotaan sytykkeitä.

Suoraan koulunpenkiltä papin rouvaksi siirtyneen Tyyne Soinin kanssa kuljetaan pappilasta toiseen 1900-luvun ensimmäiset vuosikymmenet. Tyyne joutui seuraamaan – joskus hyvinkin läheltä – suuria historiallisia tapahtumia, kuten Suomen itsenäistyminen, vapaussota ja molemmat maailmansodat. Näitä voidaan seurata lähes päivä päivältä Tyynen allakkaan tekemien merkintöjen kautta erityisesti Oripään ja Raision tapahtumien kautta.

Tyyne Soinin aviomies oli rovasti Mauno Soini, entinen Magnus Hoffrén, jonka sukua ja elämää on kuvattu Hoffrénien sukuhistorian osassa 6. Sieltä löytyvät myös Tyynen ja Maunon jälkipolvien sukutaulut.

Tilaa kirja kaupastamme.